Monday, 3 September 2012

HOT : INILAH HASIL DIDIK PARTI KURANG AJAR DAP KEPADA RAKYAT..?? @NajibRazak

Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang pada Isnin menyifatkan tindakan segelintir pihak memijak gambar pemimpin negara selain mahu menukar Jalur Gemilang sebagai budaya liar.
Pengerusinya Teng Chang Yeow berkata perbuatan itu tidak boleh diterima, walau apa juga alasan yang diguna pihak terbabit untuk mewajarkan tindakan mereka.
Sekalipun tidak suka dengan pemimpin, mereka tidak harus melepaskan rasa tidak geram dengan menghina gambar pemimpin, manakala Jalur Gemilang pula lambang identiti setiap rakyat Malaysia, katanya pada sidang akhbar di sini.
Beliau mengulas tindakan peserta Himpunan Janji Bersih pada malam ambang Hari Kemerdekaan di ibu kota Khamis lepas, yang memijak gambar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor.
Segelintir peserta perhimpunan juga dilapor bangga mengibarkan bendera yang dikatakan sebagai pengganti Jalur Gemilang.


Siapa yang mulakan memijak gambar pemimpin kalau bukan DAP...cuba lihat gambar dibawah ini...Jadi tidak hairanlah mengapa penyokong pakatan haram bertindak kurang ajar memijak gambar perdana menteri kesayangan kita...semuanya hasil didikan pemimpin-pemimin DAP, biadap dan kurang ajar...Sepatutnya Nik Aziz patut tarbiah DAP dulu baru betul....Cuba baca apa Nik Aziz kata pula mengenai insiden menukar jalur gemilang dan pijak gambar DS Najib..

Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (gambar) mengutuk perbuatan biadab peserta Himpunan Janji Bersih yang memijak gambar Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor.
Beliau dengan nada marah berkata perbuatan memalukan itu bertentangan dengan amalan Islam dan budaya Melayu serta individu-individu terbabit sebenarnya telah dirasuk 'pelesit'. Nik Abdul Aziz turut meluahkan kekecewaannya dengan tindakan peserta perhimpunan itu yang mahu menukar Jalur Gemilang kerana ia sudah diterima masyarakat antarabangsa.

Adakah kita sanggup membiarkan pemimpin dan penyokong sebegini mentadbir negara??... agaknya apa akan jadi jika puak-puak sebegini berjaya memerintah negara... alamatnya hancurlah negara kita...tak puas hati je..buat demo...rosakkan harta benda awam, pijak gambar pemimpin, tukar itu dan ini...fikir-fikirkanlah...

No comments:

Post a Comment