Saturday, 8 December 2012

346 Melayu PKR keluar Parti di P. Pinang.Bekas pemimpin PKR, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim hari ini menyerahkan surat sokongan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyatakan niatnya untuk menyertai semula Umno, lapor TheStar online. Beliau dilaporkan membawa bersama 346 ahli yang dikatakan dari Cabang PKR Bayan Baru, Jelutong dan Bukit Gelugor.

 Menurut TheStar Online lagi, Surat hasrat telah diserahkan kepada Najib selepas majlis makan tengah hari awam di pejabat Umno Bayan Baru. Bekas pemimpin PKR keluar dari PKR pada Februari 2010, dan menjadi MP bebas. Ahli Parlimen Bayan Baru itu turut disertai oleh bekas Ketua Wanita PKR Pulau Pinang, Aminah Abdullah yang meletak jawatan dari parti itu pada tahun 2007, lapor TheStar Online.

 Selepas acara itu, Zahrain dilaporkan berkata orang Melayu tidak mempunyai pilihan selain menyokong Umno kerana parti adalah satu-satunya kumpulan yang melindungi kepentingan mereka. Di majlis yang sama, bekas pemimpin Pemuda PAS negeri Hafiz Nordin telah menyerahkan memorandum kepada Najib menggesa beliau supaya melindungi prinsip-prinsip Islam di negara ini.

No comments:

Post a Comment