Wednesday, 8 August 2012

Serap SB & FRU ke bahagian siasatan jenayah.. nie dak dok kalut ligan isu politik jaa..!!!Fauzi: Kurangkan SB untuk bantu CID banteras jenayah

Bagi mengurangkan kadar jenayah, pihak polis dicadangkan supaya membuat serapan tugas-tugas bahagian tertentu, termasuk anggota Cawangan Khas (SB) dan Unit Simpanan Persekutuan (FRU) ke Bahagian Siasatan Jenayah (CID).

Ini kerana, kata bekas pengarah CID Bukit Aman Datuk Fauzi Shaari, beban tugas CID bertambah sehingga boleh mengganggu fokus pegawainya sedangkan SB dan FRU tidak memerlukan tugas yang rumit.

"Itulah pihak yang bertanggungjawab kena buat redeploymnet (penugasan semula). Kalau CID (macam) sekarang, nampaknya tidak boleh tangani kerana siasatan terlalu banyak.

"Jadi kenapa tidak kita serapkan alihkan sebahagian daripada apa yang kamu sebut tadi, (antaranya) unit ketenteraman awam, FRU, pasukan lapangan dan polis marin (ke bahagian CID.

BACA LAGI...

1 comment:

  1. NI LAGI SATU BEKAS POLIS PENCEN YANG BANGANG. DAH PENCEN TU BUAT LA KERJA2 BAIK. TAK USAH MASUK POLITIK. SEBAB KALAU MASUK POLITIK PASAL NAK BALAS DENDAM, ITU LAH JADINYA. OTAK YG TUHAN BAGI BUANG KE TEPI DAN PAKAI KEPALA LUTUT. CAKAP IKUT SEDAP MULUT. NAK KATA BODOH , DLM POLIS JADI PEGAWAI TAPI MEMANG BODOH PUN. SETAKAT BARU MASUK PAS DAH DOK BERANGAN NAK JADI YB KAWASAN BATU KURAU TU BAIK TAK PAYAH. APA KEBAJIKAN DAN KEBAIKAN YG TELAH KAU BUAT DI BATU KURAU TU DAN DI PANTAI BESAR TU, SILAP2 ORANG PANTAI BESAR PUN TAK KENAL KAU. SUDAH2 LA. BAIK DOK DIAM2 DAN KALAU BOLEH BUAT KERJA2 KEBAJIKAN LAGI BAIK DARI DOK BUAT KERJA2 BODOH LAWAK TU. BARU DIKENANG SEPANJANG ZAMAN.

    ReplyDelete