Friday, 8 March 2013

ANWAR DISERANG "TENTERA SULU" DI MELAKA SEMALAM..Anwar Ibrahim terpaksa menghentikan ceramahnya di Bukit Katil Melaka semalam apabila seorang penyokong Pakatan Rakyat cedera dipercayai terkena objek keras yang tidak diketahui datang dari arah mana. Individu berkenaan mengalami luka dibahagian kepala dan terpaksa dikejarkan ke klinik yang berhampiran.

Sejurus selepas kejadian tersebut, Anwar meneruskan ceramahnya dengan menggambarkan kejadian berkenaan sama dengan insiden di Lahad Datu Sabah. Cuma bezanya menurut Anwar, di Sabah memang diketahui pihak lanun Sulu yang cuba menceroboh, tetapi beliau tak menyangka di Melaka juga ada lanun.


Sementara itu, para penyokong Pakatan Rakyat dikawasan berkenaan menyalahkan pihak Polis kerana didakwa tak mengambil sebarang tindakan terhadap pihak yang "menyerang" ceramah Anwar tersebut.

Mereka juga mempersoalkan mengapa pihak Polis membenarkan ceramah Umno diadakan tak sampai 100 meter dari tapak ceramah Pakatan Rakyat disitu. Dan mereka mengesyaki bahawa penyokong Umno yang bertanggung jawab diatas kecederaan yang dialami oleh penyokong Anwar.

No comments:

Post a Comment