Tuesday, 12 July 2011

BODOH PUNYA SPEAKER KOMUNIS DAP SELANGOR!!

banggang buat muka tenang

SHAH ALAM 12 Julai – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan Kuang, Abdul Shukor Idrus dari Barisan Nasional (BN) digantung selama tiga hari daripada menghadiri sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor kerana tidak mengendahkan larangan menyebut nama Yang di-Pertuan Agong ataupun Raja-raja Melayu dalam perbahasan.

Speaker dewan, Datuk Teng Chang Kim membuat keputusan itu 3.15 petang tadi setelah Abdul Shukor ditegur berkali-kali untuk tidak berbuat demikian.

Insiden itu berlaku ketika Abdul Shukor membahaskan satu usul tergempar yang dikemukakan oleh ADUN Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad berhubung perhimpunan haram Sabtu lepas pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor.

Tindakan itu menyebabkan kesemua ADUN BN bertindak keluar meninggalkan dewan bersama Abdul Shukor.

Ketika ditemui pemberita di lobi bangunan dewan, Abdul Shukor berkata, keputusan Chang Kim nyata berat sebelah kerana tidak mengenakan tindakan sama ke atas Nik Nazmi yang turut menyebut nama Yang di-Pertuan Agong semasa membahaskan usul itu.

“Speaker tidak adil dalam perkara ini kerana ADUN Seri Setia (Nik Nazmi) turut menyebut nama (Yang Di-Pertuan) Agong dalam pembentangan usul berkenaan.

“Tetapi mengapa beliau tidak membuat perkara sama (gantung) terhadap Nik Nazmi. Perkara seperti ini tidak sepatutnya berlaku. Di mana letaknya keadilan?" katanya. – Bernama

Mc pun ada tengok tadi, memang nampak sangat Speaker banggang ni tak pandai nak handle keadaan. Apa yang dia tahu selain halau orang keluar.

Hinggakan perkara kecil pun dia nak perbesarkan. Bila geng dia buat boleh la pulak ye..

McTheory:
Memang dahsyat puak Dap Komunia ni.. ni baru jawatan kecik dah sombong gila..

1 comment:

  1. Bodoh, speaker tu dah bagi amaran. Nik Nazmi mungkin sebut sekali jer..

    kan speaker tu dah beritahu jangan sebut, yg bodoh dan degil sangat pergi sebut tu kenapa? lepas tu mengadu speaker dun tu tak adil. siapa bodoh skang?

    kalau dia mengendahkan amaran tu, sahih la tak kene gantung. wakil rakyat diberi raung untuk meanrik kata-kata, tapi ni dah tahap mencabar undang2 dalam dewan, mmg la kene buang

    cam karpal singh ngan anwar ibrahim kene tu baru la tak adil, tak dapat peluang membela diri, tetibe kene gantung. karpal tu cuba menyanggah keputusan speaker yg dilihat tidak adil, kene gantng gak, anwar ibrahim nak support dua2 orang tu, kene gantung jugak tanpa penjelasan. tu baru speaker gila sawan babi

    ReplyDelete