Wednesday, 18 May 2011

TUAI HASIL TAK MENJADI- MESTI BACA !!!1. Di Kelantan, kegagalan UMNO menguasai semula kerajaan negeri akibat sikap cah keting sesama pimpinan UMNO Bahagian. Bukan sebab Nik aziz itu hebat, tapi warlord UMNO kelantan tidak pernah menunjukkan kesatuan yang tulen. Ada saja yang tidak kena, maka naiklah siapa pun yang jadi calonnya, maka gerombolan puak yang lain yang tidak tercalon pasti mensabotajnya. Justeru 70% kemenangan PAS di Kelantan disumbangkan hasil kelemahan dalaman UMNO.

2. Di Kedah istilahnya politik cantas, sebab itu apabila berkesempatan berbual sambil makan tengahari dengan seorang akauntan PETRONAS, DARI Kelantan, muda lagi budak ni, gelora politik Kelantan berupaya diungkapkannya dengan baik. MESKIPUN baru 5 tahun dia menetap di Kedah, sebab isteri dia anak Kedah, namun gelora dan pergolakan politik Kedah terutama yang melibatkan UMNO turut berjaya dihuraikannya.

baca lagi
http://syburi-times.blogspot.com/2011/02/pakat-pakat-cah-keting-pakat-pakat.html

Bawak-bawak la muhasabah diri UMNO Kedah wei... PRU 13 dah nak dekat. Kalau tak insaf macam mana nak menang... Layan..........

No comments:

Post a Comment